ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернополі іноземні студенти влаштували протест через смерть шестикурсниці медуніверситету

Іноземці почали вимагати пом'якшити умови навчання.

Іноземні студенти Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського 17 січня влаштували протест у зв'язку зі смертю шестикурсниці вузу Бадмус Ололаде Рафіат, яка наклала на себе руки 15 січня.

Вони вважають причиною смерті 24-річної студентки з Гани надто суворі умови навчання.

Фото: terminovo.te.ua

Місцевий сайт "Терміново" повідомляє, що в руках у кількох дівчат були плакати з написом "DR. Badmus is dead because of TDMU" ("Доктор Бадмус мертва через ТДМУ"). Дівчина не здала іспит з педіатрії з третьої, тобто останньої спроби, і була представлена на відрахування з вузу.

Фото: terminovo.te.ua

У зв'язку зі смертю дівчини іноземні студенти вимагали пом'якшення умов навчання, скорочення кількості питань і кількості членів комісії на іспитах, пом'якшення вимог до студентів, можливості здавати іспит більш як три рази. Крім того, студенти вимагали звільнити декана факультету.

"Також ми хочемо, щоб студенти не відраховували з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися", - заявив представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер Кодуах.

Фото: terminovo.te.ua

Ректор медуніверситету Михайло Корда висловив готовність зустрітися з лідерами протесту і обговорити всі їхні проблеми. Заявив, що відкритий для кожного студента, просить писати йому на електронну пошту і обіцяє, що жоден лист не залишиться без відповіді. Ректор готовий вдосконалювати правила і положення університету, якщо тільки це не буде суперечити закону України.

Ректор обіцяв у рамках закону, правил навчання та положень університету допомогти п'яти іноземним студентам, які теж не здали іспит і повинні бути відраховані. Вони зможуть або перевестися в інший університет, або отримають шанс перездати іспит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram