ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві 80% тепломереж потребуть ремонту, - Київтеплоенерго

Трубопровід біля станції метро "Либідська" прокладено 1987 року.

У Києві 80% тепломереж потребуть ремонту, - Київтеплоенерго
Фото: Lb.ua

У Києві 80% теплових мереж уже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації і потребують ремонту. Про це розповів начальник відділу експлуатації теплових мереж КП "Київтеплоенерго" Олександр Пелипишин під час брифінгу у зв'язку з проривом труби біля ТРЦ Оcean Plaza, передає "Укрінформ".

"80% теплових мереж Києва вже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації і потребують ремонту. Щоб замінити абсолютно всі, потрібен великий термін, але ми працюємо над тим, що виявляємо найбільш аварійні ділянки і враховуємо це під час планування програми ремонту теплових мереж", - сказав він.

Пелипишин зазначив, що трубопровід біля станції метро "Либідська" прокладено 1987 року. Він уже відпрацював свій термін експлуатації. Зараз тривають ремонтні роботи після пориву, і було прийнято рішення замінити не тільки пошкоджену ділянку, а й увесь трубопровід на довжину і ширину проїжджої частини.

"Для запобігання таким випадкам щороку в міжопалювальний період проводять гідравлічні випробування теплових мереж, і ця ділянка пройшла таке випробування", - сказав Пелипишин.

Він додав, що взагалі нормативний термін експлуатації трубопроводу - 25 років, але все залежить від зовнішніх чинників, від того, що впливає на певний трубопровід.

За словами Пелипишина, ТРЦ Ocean Plaza звели з порушенням нормативів в охоронній зоні тепломереж. Але вплив цього на порив трубопроводу повинна з'ясувати спеціальна комісія.

Нагадаємо, ввечері 13 січня в Києві на вул. Антоновича прорвало трубу теплотраси, через що затопило ТРЦ Ocean Plaza. У результаті госпіталізували сімох постраждалих, усього травмовано десятьох людей. Рятувальники також евакуювали сімох пасажирів з маршрутки №825, яка провалилася в яму на дорозі, і тролейбуса, який опинився в паровій завісі.

У "Київтеплоенерго" повідомляли, що пошкодження тепломережі біля ТРЦ ліквідують до ранку 15 січня, рух транспорту вулицею Антоновича планують відновити завтра в другій половині дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram