ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області викрили міжрегіональних продавців метадону

Їхня місячна виручка становила понад чотири мільйони гривень.

У Донецькій області співробітники СБУ заблокували діяльність угруповання, яке виготовляло і збувало гуртові партії метадону. Його місячна виручка становила понад чотири мільйони гривень. Про це повідомив пресцентр СБУ. 

Встановлено, що до складу групи входили раніше судимі за аналогічні злочини жителі Запорізької області. Нарколабораторії зловмисники організовували в орендованих приміщеннях в обласному центрі. Для конспірації ділки постійно міняли їх місця розташування.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Щотижня зловмисники виготовляли до двох кілограмів метадону. Збували наркотики на території Донецької та Луганської областей. Як кур'єрів ділки використовували неповнолітніх.

Організатора і трьох учасників угруповання правоохоронці затримали в Маріуполі під час спроби збуту чергової партії наркотиків.

Під час обшуків за місцем проживання ділків у Запоріжжі та Маріуполі вилучено 300 грамів метадону, чорнові записи, банківські картки та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Затриманим повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, 3 січня повідомляли, про затримання співробітниці канцелярії Генеральної прокуратури в Київській області за підозрою в збуті метадону. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної в селі Бородянка виявлено та вилучено 30 таблеток метадону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram