ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі розберуть стіну згорілого коледжу

Рух на прилеглих вулицях перекрито.

В Одесі розберуть стіну згорілого коледжу
Фото: dsns.gov.ua

Рятувальники продовжують розбирати завали згорілої будівлі одеського коледжу. Експерти вирішують питання про створення каркасу для укріплення стін будівлі на Троїцькій, 25. Окрім того, фахівці готуються розібрати одну зі стін будівлі. Про це повідомляє ДСНС.

Пресслужба Одеської мерії також повідомила, що через розбирання стіни частково перекриють рух на кількох вулицях.

"10 грудня з 6:00 до кінця робіт з розбирання стіни будівлі по вул. Троїцькій буде перекрито рух вул. Пушкінською від вул. Успенської до вул. Єврейської", - зазначили в мерії.

У КП «Одесаміськелектротранс» попередили, що на час обмеження руху транспорту тролейбуси №№7 і 9 курсуватимуть до залізничного вокзалу.

Уранці 10 грудня по периметру місця проведення робіт виставлено регулювальників Патрульної поліції - рух транспорту на цій ділянці буде відновлено, коли розберуть стіну з боку вул. Троїцької.

Увечері 9 грудня рятувальники встановили потужний підйомний кран, який повинен підняти кузов від вантажівки, щоб рятувальники могли на рівні шостого поверху скласти туди залишки згорілих внутрішніх стін будівлі і опустити їх долу.

У ДСНС також повідомили, що аварійно-рятувальні й інші невідкладні роботи тривають. До них залучено 250 осіб і 34 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС - 96 осіб і 8 одиниць техніки.

Також звільнено внутрішнє подвір'я коледжу від припаркованого транспорту і будівельних конструкцій, встановлено автокран FAUN з вильотом стріли 65 м, здійснено обвалення небезпечних конструкцій на поверхах із 6-го по 3-й праворуч і ліворуч від аркового проходу. Обстежено всі підвальні приміщення, з яких відкачали 400 куб. м води.

Усього з початку розбирання завалів вивезли 1 424 кубометри будівельних конструкцій.

За останніми даними, внаслідок пожежі загинули 12 осіб.

Нагадаємо, вранці 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Вона могла виникнути через проблеми з проводкою, якої не міняли з 1966 року.

Голова ДСНС Микола Чечоткін підтвердив, що в одеському коледжі не було пожежної сигналізації. Про це раніше повідомляли учні коледжу, яким довелося самостійно евакуюватися під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram