ГоловнаСуспільствоПодії

Біля будинку, в якому живе голова Харківської облради, підірвали автомобіль (оновлено)

ЗМІ пишуть, що вибухнув автомобіль зятя ексзаступника прокурора області, хоча поліція повідомляє про інше авто.

У центрі Харкова біля житлового будинку на вулиці Чайковського невідомі підірвали автомобіль. Правоохоронці пишуть, що вибухнула машина Toyota Camry, проте ресурс Newsroom з посиланням на місцеві телеграм-канали повідомляє про вибух Nissan Qashqai. На опублікованих фотографіях пошкодження видно саме на цій машині. 

Фото: newsroom
Фото: newsroom
Фото: newsroom

За даними поліції, ймовірні учасники злочину можуть пересуватися на автомобілі Opel Vectra синього кольору з державними знаками європейської реєстрації. По Харкову й області введено поліцейську операцію "Перехоплення".

За даними ресурсу Newsroom, водій Nissan Qashqai отримав травми, його госпіталізували. За словами очевидців, вибух стався, коли власник машини сів за кермо.

Згідно з даними видання, Nissan належить зятю колишнього заступника прокурора Харківської області, якого було звільнено в рамках люстрації. Ресурс також пише, що в цьому будинку проживає голова облради Сергій Чернов, проте немає ніяких відомостей, що вибух може бути пов'язаний з ним.

За інформацією Нацполіції, інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Встановлюють усі обставини події. Здійснюється комплекс заходів, спрямованих на виявлення та затримання причетних до злочину осіб.

Оновлення. "Укрінформ" повідомляє, що підірвали машину Toyota Camry, яка належала адвокату Андрієві Гагуну. Вибух стався, коли чоловік сів за кермо, проте він практично не постраждав.

"Живу в цьому будинку. Виїжджав - і вибух. Сів за кермо, рушив - і пролунав вибух. Пристрій був під машиною. Я не постраждав. Руки от лише подряпані. Також пошкоджено машини, які були поруч. Була вибухова хвиля така... Поліція припускає, що це саморобний вибуховий пристрій", - розповів адвокат агентству.

Чоловік пов'язує вибух із професійною діяльністю. Час від часу він також отримував телефонні погрози з прихованих номерів.

"Вважаю, що мене хотіли залякати, щоб я покинув займатися адвокатською і правозахисною діяльністю", - заявив Гагун.

Зазначають, що механічні пошкодження отримали 5 автомобілів, які перебували в епіцентрі вибуху. Nissan Qashqai міг бути одним із них.

Нагадаємо, наприкінці серпня в Дніпропетровській області намагалися підірвати автомобіль начальника місцевої поліції. У місті Першотравенськ під автомобілем Mitsubishi Outlander вибухнула граната. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram