ГоловнаСуспільствоПодії

ВАКС заарештував ще двох фігурантів справи VAB Банку

Обидва можуть вийти під заставу.

ВАКС заарештував ще двох фігурантів справи VAB Банку
Фото: ukrgazeta.com

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору ТОВ "Бізнес-центр "Експертиза" і директору ТОВ "Станіславівська торгова компанія", яких підозрюють у причетності до заволодіння 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту для VAB Банку.

Директора "Експертизи" взяли під варту на 60 днів з можливістю застави в сумі 384 200 гривень. Другого фігуранта справи також заарештували на 60 діб з можливістю застави в розмірі 1 920 860 гривень, повідомили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

У ВАКС додали, що раніше вже обрали запобіжний захід чотирьом підозрюваним у привласненні виділеного Нацбанком кредиту.

Нагадаємо, 11 листопада Національне антикорупційне бюро затримало колишніх і діючих чиновників Національного банку України та "ВіЕйБі Банку" за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту. НАБУ повідомило про підозру вісьмом особам у цій справі.

Це ексдиректор гендепартаменту банківського нагляду Нацбанку Алла Шульга, колишній перший заступник голови НБУ Олександр Писарук; колишній в.о. начальника управління НБУ по Києву та Київській області Микола Каленський; ексголова наглядової ради VAB Наталія Василюк; ексзаступник голови правління VAB Андрій Яцюта; а також посадові особи приватних компаній, пов'язаних із власниками банку, Наталія Перець, Олександр Фаєр і Дмитро Жук.

Колишнього заступника голови правління VAB банку заарештовано з заставою 1,15 млн гривень. 13 листопада Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому власнику VAB Банку і ексголові правління банку

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram