ГоловнаСуспільствоЖиття

Власника незаконної надбудови на Майдані зобов'яжуть відремонтувати дах

Начальнику ЖЕК й інспектору КП "Благоустрій" Шевченківського району Києва оголосили догани.

Власника незаконної надбудови на Майдані зобов'яжуть відремонтувати дах
Фото: facebook/Максим Бахматов

Власника незаконної надбудови на одному з будинків на Майдані Незалежності в Києві зобов'яжуть відремонтувати дах й архітектурні елементи пошкодженого фасаду будівлі.

Про це повідомив у фейсбуці радник мера Максим Бахматов.

Він підкреслив, що жодних дозвільних документів на демонтовану надбудову не існує і не видавалося. Начальнику ЖЕК й інспектору КП "Благоустрій" Шевченківського району столиці оголошено догани.

Власника незаконної надбудови також зобов'язали власним коштом відновити дах до первісного стану і усунути всі наслідки надбудови.

"Домовилися також, що він відремонтує ліфти і технічний поверх, зробить реставрацію зовнішніх архітектурних елементів, ремонт у під'їзді і приведе до ладу прибудинкову територію. Ведемо жорсткий контроль, фото- і відеофіксацію всіх робіт. Щодня. Журналісти були. Зафіксували", - зазначив Бахматов.

Нагадаємо, в Києві на даху будинку на розі вулиці Софійської і Майдану Незалежності з'явилася прибудова. У середині жовтня будівництво стало помітним із землі. Виник суспільний резонанс, і поліція порушила кримінальне провадження за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу.

Надбудову було вирішено демонтувати.

Будинок на вул. Софіївській, 1 не є пам'яткою, але розташований на території охоронної зони Софійського собору - пам'ятки національного значення та пам'ятки ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram