ГоловнаСуспільствоПодії

Київська поліція порушила справу через надбудову на даху будинку на Майдані

Будівництво кваліфікували як "самоуправство".

Київська поліція порушила справу через надбудову на даху будинку на Майдані
Фото: LB.ua

Шевченківське управління поліції Києва зареєструвало кримінальне провадження за фактом будівництва нового поверху на даху будинку на Майдані Незалежності.

Про це йдеться на сайті поліції.

"У поліцію Шевченківського району надійшло повідомлення, що на даху будинку, розташованого на вулиці Софіївська, зводиться незаконна надбудова. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, щоб перевірити інформацію. Коли правоохоронці прибули на виклик, ремонтні роботи відразу припинилися. Зараз правоохоронці встановлюють власника незаконного об'єкта", - повідомили поліцейські.

За цим фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.

Нагадаємо, що надбудова на даху будинку на Майдані з'явилася після 10 жовтня. Через кілька днів після виниклого резонансу будівництвом зацікавилася столична влада.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram