ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянина, який обсипав суддю борошном, засудили до громадських робіт

Орест Гаранджа розповів, що хотів обсипати борошном депутата Київради Мірошниченка, але той не прийшов.

Киянина, який обсипав суддю борошном, засудили до громадських робіт
Фото: graty.me

Солом'янський районний суд Києва засудив до шести місяців виправних робіт керівника громадської організації "Не мовчи" Ореста Гаранджу, який обсипав суддю борошном.

Про це повідомило видання "Ґрати".

Інцидент, за який засудили Гаранджу стався 22 січня 2018 року. Тоді апеляційний суд розглядав боргову суперечку між активістом і депутатом Київради Ігорем Мірошниченком, який, за словами Гаранджі, заборгував йому 1,7 млн гривень.

Коли суддя Олена Лапчевська відмовила позивачеві в задоволенні його клопотання про долучення документів до матеріалів справи, Гаранджа несподівано підійшов до неї зі словами "вибачте, я змушений піти на цей крок" почав посипати її мукою. Після цього він заявив: "Зараз я вчинив порушення правопорядку в зв'язку з тим, що в нас немає верховенства права, на жаль, і ми повинні боротися з цим. Я готовий нести відповідальність".

Після інциденту суддя взяла невелику перерву і в цього ж дня винесла рішення на користь Гаранджі, підтвердивши, що депутат Мірошниченко винен йому гроші. Пізніше в суд прибула поліція, яка відкрила щодо активіста кримінальне провадження. Слідчий кваліфікував дії Гаранджі як "втручання в діяльність судді з метою перешкодити їй виконувати свої обов'язки" (ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу).

Справу розглядав Солом'янський районний суд Києва. На засіданні Гаранджа розповів, що приніс борошно, щоб кинути його в Мірошниченка, але той не прийшов. За його словами, він кинув мішок на стіл судді, тому що був у розпачі від того, що розгляд його позову затягнувся.

Гаранджа розкаявся в скоєному і визнав, що скоїв порушення, але не погодився з кваліфікацією його дій. Він вважає, що не ставив за мету перешкодити судді та скоїв лише дрібне хуліганство.

12 листопада суд визнав його винним у втручанні в діяльність судді і призначив покарання у вигляді шести місяців виправних робіт. Поки що рішення не набуло чинності. Гаранджа сказав, що буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, між Гаранджою і Мірошниченком існує давній конфлікт. У жовтні 2015 року Гаранджа облив депутата зеленкою біля будівлі Печерського суду в Києві, а в квітні 2016 року - фекаліями в приміщенні Київради. Мірошниченко стверджує, що Гаранджа "переслідує" його вже багато років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram