ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики дев'ять разів відкривали вогонь на Донбасі

Про втрати серед ЗСУ не повідомляється.

З початку доби бойовики дев'ять разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу Операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Зазначається, що вісім обстрілів відбулися в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": поблизу Хутора Вільного - з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Луганського і двічі неподалік Новолуганського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; два рази в районі Зайцевого - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; в Оріховому - зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів; неподалік Новотошківського - з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Схід" бойовики з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по позиціях ЗСУ біля Лебединського.

"Втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано", - повідомили в штабі.

Також зазначається, що на ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) проводилися роботи з демонтажу сходів у районі дев'ятої опори мосту з правого боку, ведуться зварювальні роботи з формування водовідвідної системи. Крім того, йде підготовка з встановлення поручнів. На ділянці розведення №2 в районі населеного пункту Золоте-4 тривають заходи із синхронного демонтажу фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення. Працюють інженерна група і 5 піротехніків ДержНС.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка і Петровське Донецької області, розпочався процес технічного обстеження, розмінування доріг та узбіч та очищення місцевості, забрудненої вибухонебезпечними предметами.

Нагадаємо, раніше, 12 листопада, під час вибуху в зоні ООС постраждали двоє військових 128-ї бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram