ГоловнаСуспільствоВійна

Ділянку розведення сил у Золотому-4 почали розміновувати

Територію обстежують працівники ДержНС, які входять до складу ООС.

Ділянку розведення сил у Золотому-4 почали розміновувати
Фото: facebook.com/pressjfo.news

На ділянці розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області розпочався процес розмінування. Про це повідомив начальник пресцентру ОКП ОС Андрій Агєєв, передає УНН.

"За нашими зобов'язаннями в рамках розведення відсьогодні почалося розмінування територій. Зараз на ділянці працюють п'ять саперних розрахунків від ДержНС, які входять до складу ООС", - розповів Агєєв.

1 листопада українська сторона завершила розведення сил і засобів у Золотому. Розведення сил у Петровському відклали через обстріли бойовиків.

Процес відведення на кожній ділянці повинен займати 30 днів, з яких безпосередньо відведення сил займе три доби. Процес може початися тільки після того, як пройдуть сім днів повного припинення вогню на ділянці розведення, підтвердженого місією ОБСЄ.

Згідно з процедурою відведення військ, після тижневої тиші сторони повідомляють СММ ОБСЄ, з якої межі, який склад сил і засобів буде відводитися, а також на яку межу вони будуть відведені. На другу добу буде повідомлення про готовність почати розведення, на третю - починається переміщення особового складу і техніки.

Після відведення військ передбачається розмінування і демонтаж фортифікаційних споруд. На 29-ту добу сторони звітують про завершення всіх заходів, після чого представники СММ ОБСЄ повинні перевірити їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram