ГоловнаСуспільствоЖиття

Ми увійшли в період люстрації оборонних проєктів, - експерт

НАБУ, прокуратура та інші структури почали уважно перевіряти наявні контракти.

Ми увійшли в період люстрації оборонних проєктів, - експерт
Сергей Згурец
Фото: Макс Требухов

НАБУ, прокуратура та інші структури почали уважно перевіряти наявні контракти, і де-факто ми увійшли в неоголошений період люстрації оборонних проєктів, коли значна частина проєктів загальмована, заморожена.

Про це під час круглого столу "Тупик для українських "безпілотників" в Інституті Горшеніна заявив Сергій Згурець, член правління Українського інституту безпекових досліджень (УІБД), директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express. 

“Міноборони розглядає, що саме фінансувати, побоюючись тих чи інших рішень, які були ухвалені попередніми посадовими особами. Новий генеральний прокурор скерував листа до Міністерства оборони, в якому міститься запит стосовно причин, чому у Збройних силах закуповуються зразки озброєння, які передані на дослідну експлуатацію, тривалий час перебувають на дослідній експлуатації і не прийняті на озброєння. Але закуповуються. Отримавши такий лист, Міністерство оборони створило певну ситуацію і, як наслідок, почало розмову, що воно припинить дію 345-ї постанови, яка передбачає, що техніка може застосовуватися Збройними силами, якщо вона відповідає певним потребам військових, і ця техніка потрібна Збройним силам”, - розповів експерт.

Водночас Сергій Згурець зазначив, що після розмов у рамках підготовки сьогоднішнього круглого столу в Інституті Горшеніна вчора на сайті Міністерства оборони вийшла маленька замітка, в якій написано, що Міністерство оборони не веде роботи для скасування постанови номер 345.

“І тому поява цієї інформації є певним відлунням підготовки до нашого круглого столу. У цій замітці написано що Міністерство оборони зацікавлене в інноваціях, найшвидшому впровадженні нових технологій та розвитку Збройних сил за рахунок взаємодії з розробниками озброєнь та військової техніки”, - зазначив експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram