ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновника поліції підозрюють у сприянні крадіжці на суму понад 2,5 мільйони гривень

За сприяння чиновника поліції цивільні особи вкрали магістральні водогони.

Чиновника поліції підозрюють у сприянні крадіжці на суму понад 2,5 мільйони гривень
Фото: npu.gov.ua

Заступника начальника одного з відділень поліції Головного управління Нацполіції Запорізької області підозрюється у сприянні крадіжці майна на суму понад 2,5 мільйони гривень. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції. 

За сприяння чиновника поліції цивільні особи вкрали магістральні водогони, завдавши тим самим матеріальної шкоди на понад 2,5 мільйони гривень. Слідчі ДБР повідомили поліцейського про підозру.

Фото: npu.gov.ua

Під час досудового розслідування було встановлено, що заступник начальника одного з районних відділень поліції Дніпровського ВП ГУНП у Запорізькій області вступив у змову з групою цивільних з метою крадіжки «законсервованих» магістральних водопроводів, розташованих на території області.

Фото: npu.gov.ua

Зловживаючи службовим становищем, посадовець надав протиправні вказівки своїм підлеглим патрульним - супроводжувати вантажівки з вкраденим держмайном.

За попередніми підрахунками, сума матеріальних збитків від крадіжки елементів зрошувальної системи державної організації становить понад 2,5 мільйони гривень.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці оголосили капітану поліції підозру за ч.5 ст.185 (крадіжка) КК України.

За місцем служби та проживання поліцейського і за адресами мешкання причетних до крадіжки цивільних осіб проведено обшуки. Вирішується питання про накладення арешту на майно чиновника і обрання йому запобіжного заходу.

У разі доведення провини фігуранту загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, чиновники Василькова присвоїли 70 млн грн, призначених на ремонт навчальних закладів. Слідством встановлено, що чиновники Василькова, починаючи з 2017 року до цього дня через фіктивні підприємства замовляли будівельні роботи для ремонту навчальних закладів за завищеними цінами і переводили ці кошти в готівку за допомогою спеціальних конвертаційних центрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram