ГоловнаСуспільствоЖиття

Гідрометцентр назвав рівень забруднення повітря в Україні звичним для осені

"Нічого надзвичайного на території України немає".

Гідрометцентр назвав рівень забруднення повітря в Україні звичним для осені
Фото: facebook.com/Kolomiiets Dmytro

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що жодного надзвичайного забруднення повітря в Україні немає.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

"Стурбованість, на нашу думку, не має особливих підстав. За даними спостережень у всіх великих містах по оксиду вуглеводню, концентрація становила від 0,1 до 1,4 гранично допустимої концентрації, яка становить 5 мг на метр кубічний. Тобто тільки у Дніпрі, в Кам'янському, Кривому Розі, у Львові та в Одесі відбулося перевищення гранично допустимої концентрації. Але таке перевищення характерне для осіннього періоду. Нічого надзвичайного на території України немає. Це звичайний режим забруднення", - сказав Кульбіда.

Нагадаємо, 20 жовтня в соціальних мережах і засобах ЗМІ почала ширитися інформація про те, що в Україні концентрація чадного газу в повітрі найвища у світі. У цих публікаціях посилалися на сайт Windy.com, на якому можна відстежувати погоду, стан повітря і озонового шару у світі. Сайт належить однойменній чеській компанії, що надає послуги інтерактивного прогнозування погоди по всьому світу.

21 жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук та київська влада також заявили, що офіційних даних про аномальне забруднення повітря в Україні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram