ГоловнаСуспільствоПодії

Під Харковом лісівники незаконно вирізали понад 20 гектарів лісу

Чиновники лісгоспу незаконно нарубали дерев на 6 мільйонів гривень.

СБУ підозрює посадових осіб Красноградського лісового господарства в Харківській області в розкраданні цінних порід деревини на 6 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Під виглядом санітарних рубок чиновники лісгоспу незаконно знищили понад 20 га лісонасаджень дуба і сосни.

Співробітники Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса провели комплексну економічну й інженерно-екологічну експертизу і встановили, що збиток державі становить 6,2 млн гривень.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання чиновників правоохоронці виявили речові та документальні докази їх протиправної діяльності.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

На цей момент правоохоронці повідомили 5 посадовим особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський провів нараду з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в Харківській області. Зазначалося, що проблема незаконних вирубок і знищення лісів є загальнонаціональною. Однак особливо гостро вона стоїть у Харківській області, оскільки показник лісистості тут - 12%, що менше, ніж у середньому по Україні.

Тоді ж Зеленський телефонував директору лісгоспу Віктору Сисі і запрошував його до Офісу президента, оскільки президенту доповіли, що Сиса контролює незаконні вирубки в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram