ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський підписав закон про істотне збільшення штрафів за відмову перевозити пільговиків

Штраф за відмову перевозити пільговиків становитиме 850 гривень.

Зеленський підписав закон про істотне збільшення штрафів за відмову перевозити пільговиків
Фото: Новини Тернополя

Президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за відмову в пільговому перевезенні громадян на автотранспорті. Про це повідомив пресцентр президента. 

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян» №166-ІХ, прийнятий парламентом 3 жовтня 2019 року", - сказано в повідомленні.

Закон істотно збільшує санкції за безпідставну відмову водіїв автотранспортних засобів від пільгового перевезення громадян.

Документ передбачає, що безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (раніше штраф становив 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

З цього випливає, що штраф за відмову перевозити пільговиків становитиме 850 гривень.

Документ спрямовано на зменшення випадків безпідставної відмови в пільговому перевезенні громадян, відновлення соціальної справедливості та зниження напруги в суспільстві.

Нагадаємо, 5 жовтня Зеленський провів нараду з силовиками, де підкреслив, що жодні пільги для військових скасовувати не будуть.

У січні 2019 року в Києві ввели облік поїздок пільговиків за "карткою киянина", таким чином столична влада вивчає пасажиропотік в громадському транспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram