ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишньому есбеушнику заочно дали 12 років за перехід на бік окупантів

Він змушував місцевих збирати інформацію про військовослужбовців ЗСУ і СБУ, а якщо ті відмовлялися - погрожував і катував їх.

Колишньому есбеушнику заочно дали 12 років за перехід на бік окупантів
Фото: censor.net.ua

Колишнього співробітника СБУ заочно засудили до 12 років позбавлення волі за участь у діяльності терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Колишній начальник одного з міських відділень СБУ приєднався до лав окупантів у 2014 році.

"Перебуваючи на посаді керівника так званого "Макіївського підрозділу МДБ ДНР", він активно протидіяв військовим підрозділам і правоохоронним органам, залученим до антитерористичної операції й операції Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні.

Зловмисник підшукував серед місцевого населення громадян, яких під приводами на кшталт кримінального переслідування змушував збирати інформацію про військовослужбовців ЗСУ та СБУ. Якщо люди відмовлялися, зловмисник катував їх і погрожував незаконним позбавленням волі.

За рішенням Костянтинівського суду Донецької області фігуранта засуджено згідно з ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Початок терміну відбування покарання буде відраховуватися від дня його затримання і початку виконання судового рішення. Наразі зловмисник перебуває в розшуку.

Нагадаємо, СБУ затримала колишнього бойовика батальйону "Зоря" терористичного угруповання "ЛНР", підозрюваного в артилерійських обстрілах Луганського аеропорту. Фігурант вступив до лав незаконного збройного формування "Зоря" в серпні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram