ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УГКЦ запропонувала Варфоломію створити комісію з екуменічного діалогу

Святослав хоче "дати новий поштовх в екуменічному діалозі".

УГКЦ запропонувала Варфоломію створити комісію з екуменічного діалогу
Фото: news.ugcc.ua

Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) 16 вересня зустрівся у Ватикані з Вселенським патріархом Варфоломієм.

На сайті УГКЦ йдеться, що під час розмови Святослав запропонував створити змішану комісію православної церкви і східних католицьких церков, щоб "дати новий поштовх в екуменічному діалозі".

"Східні католицькі церкви пропонують нові елементи в осмисленні примату єпископа Риму і Синодального. У той самий час східні католицькі церкви пропонують Римо-католицькій церкві нову форму здійснення Петрового служіння", - пояснив предстоятель важливість такої комісії.

Він також підкреслив, що після надання автокефалії "головним співрозмовником в екуменічному діалозі для УГКЦ є вже не Російська православна церква, а помісна Православна церква в Україні".

Константинопольський патріарх своєю чергою пояснив Святославу свої кроки з надання автокефалії ПЦУ і високо оцінив відкритість УГКЦ в екуменічному спілкуванні.

Нагадаємо, на початку березня предстоятель УГКЦ архієпископ Святослав уперше зустрівся з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм (Думенком). ПЦУ за підсумками зустрічі заявила, що розраховує на добрі відносини з УГКЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram