ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

7-річний невакцинований хлопчик у Львові потрапив у реанімацію з правцем через розбиті коліна

Два тижні тому хлопчик упав з велосипеда.

7-річний невакцинований хлопчик у Львові потрапив у реанімацію з правцем через розбиті коліна
Фото: Информ-UA

У понеділок уночі в Львівську міську дитячу лікарню госпіталізували 7-річного хлопчика зі Львова з судомами. Лікарі діагностували в дитини правець, пише Zaxid.net з посиланням на головного лікаря лікарні Федора Осима.

"У хлопчика не було щеплення від правця. Він у реанімації. Його оглянули різні фахівці і клінічно діагностували правець. Дитину будуть госпіталізувати у Львівську обласну дитячу лікарню "Охматдит", тому що дітей з таким захворюванням лікують саме в цій лікарні", - розповів лікар.

За його словами, два тижні тому хлопчик упав з велосипеда, розбивши коліна. Через рани в організм дитини і потрапила інфекція.

За даними видання, дитина зараз перебуває в реанімації "Охматдиту".

Це другий випадок правця у Львівській області в цьому році. Наприкінці червня цю хворобу діагностували у 12-річного хлопчика з Яворівського району. І восьмий випадок правця в області за останні чотири роки.

Правець - це гостра інфекційна хвороба, яку викликають спори бактерії Clostridium tetani. Ці спори є всюди в навколишньому середовищі, особливо в ґрунті, попелі, кишківнику/фекаліях тварин і людей і на поверхні шкіри і іржавих інструментів, таких як цвяхи, голки, колючий дріт та інші. У зв'язку з високою стійкістю спор до високих температур і більшості антисептиків, вони можуть жити роками.

Правцю можна запобігти шляхом імунізації вакцинами, що містять правцевий анатоксин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram