ГоловнаСуспільствоЖиття

Правозахисники просять українців писати листи підтримки політв'язню Балуху

Лист потрібно писати російською мовою і без фраз, які цензори можуть вважати "екстремістськими".

Правозахисники просять усіх небайдужих надсилати листи підтримки українському політв'язню Володимиру Балуху. Про це сьогодні написала "Кримська правозахисна група".

"Український активіст Володимир Балух, перебуваючи у важких умовах російської колонії, бореться за свободу, людську гідність і Україну, але в нього вже майже не залишилося сил боротися за своє життя. Володимира Балуха незаконно утримують у колонії РФ, в якій до нього ставляться вкрай упереджено і нетерпимо, знаючи його українську позицію і боротьбу з російською репресивною системою", - сказано в повідомленні.

Після етапування в російську колонію в лютому-березні цього року Балуха кілька разів поміщали в штрафний ізолятор нібито за порушення порядку. Зараз його утримують у приміщенні камерного типу, де ув'язненим заборонено мати особисті речі, а передачі від рідних і близьких дозволені тільки двічі на рік.

"У цей час його вкотре помістили в ШІЗО на 15 діб. Українцеві дуже потрібна підтримка українського народу і міжнародного співтовариства!" - пишуть правозахисники.

Листи Балуху можна надсилати через російську федеральну систему виконання покарань (https://fsin-pismo.ru/client/app/letter/create). Для цього потрібно вибрати регіон "Тверська область", установа "ВК-4 Торжок", лист для Балуха Володимира Григоровича 1971 р.н. Обов'язково потрібно вказати функцію, яка дає можливість надіслати відповідь.

"Для того, щоб українець отримав ваші листи, рекомендуємо писати їх російською мовою і уникати речень і фраз, які російська влада може трактувати як "екстремістські", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У січні цього року Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні та етапували для відбування покарання в Тверську область Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram