ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області завершили перший етап розмінування

Розмінування території навколо КПВВ "Станиця Луганська" триває.

У Луганській області завершили перший етап розмінування
Фото: facebook.com/odalug

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький повідомив про завершення першого етапу розмінування на території Луганської області.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОДА.

За словами Комарницького, сапери і піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій очистили від вибухонебезпечних предметів близько 44 га сільськогосподарських земель, а також 16 га території доріг і лісосмуги.

Зокрема, повністю розміновано території населених пунктів Красний Деркул, Велике і Красна Талівка Станично-Луганського району, а також с. Нижньобараниківка Біловодського району.

Розмінування території навколо КПВВ "Станиця Луганська", зокрема, біля зруйнованого моста триває.

Повідомляють, що з липня 2014-го піротехнічні підрозділи ДСНС України очистили понад 6,6 тис. га території, виявили, вилучили та знищили близько 77,8 тис. вибухонебезпечних предметів.

Раніше повідомляли, що 1 серпня в Станиці Луганській почали розміновувати територію біля моста. Сапери, обстеживши 0,13 га території, знайшли 31 міну.

До 10 серпня 2019 року підрозділи ДСНС мусили розміновувати ділянку вздовж зруйнованого автомобільного моста через річку Сіверський Донець на глибину 30 метрів по обидва боки.

Пізніше стало відомо, що розмінування моста в Станиці Луганській не можуть почати через відсутність гарантій безпеки з боку окупантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram