ГоловнаСуспільствоЖиття

С14 виграла суд проти "Громадського"

Раніше "Громадське" охарактеризувало організацію як "неонацистську".

С14 виграла суд проти "Громадського"
Фото: goodvin.info

Господарський суд Києва задовольнив позов націоналістичної організації С14 проти "Громадського ТБ" через публікацію, в якій С14 назвали "неонацистською" організацією.

Про це повідомляють на сайті Hromadske.ua.

Суддя Юлія Картавцева відзначила, що інформація, поширена телеканалом, шкодить репутації С14 і зобов'язала "Громадське" спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду і стягнути на користь С14 3,5 тис. гривень судового збору.

"Громадське" це рішення оскаржить.

"Рішення є помилковим і незаконним, воно вводить кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слова. Ми маємо намір його оскаржити", - повідомила адвокат Оксана Чайковська.

С14 відмовилися коментувати рішення суду.

"Позиція С14, що вони не є за своєю діяльністю, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не неонацистською", - наполягав адвокат С14 Віктор Мороз на суді.

"Громадське", своєю чергою, відстоює позицію, що не допустило жодних порушень, називаючи організацію "неонацистською". Телеканал заявляє, що про С14 у такому ж ключі вже згадувалося у виданнях, таких як Reuters, The Washington Post, а також державними органами - наприклад, парламентом Великобританії.

Нагадаємо, С14 подала в суд проти "Громадського" з приводу "захисту честі, гідності та ділової репутації" в липні 2018 року. Причиною став "твіт" англомовної служби про затримання представниками С14 бразильського найманця "ДНР" Лусварги від 4 травня 2018 року, в якому організацію охарактеризували як "неонацистську".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram