ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Втрат серед ЗСУ немає.

Бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим тиші на Донбасі, чотири рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Збройні формування Російської Федерації і її найманці 11 разів порушили заборону на використання будь-якої зброї. З них чотири рази - з застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї - міномета калібру 82 мм. За минулу добу втрат з української сторони не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 10 разів обстріляли позиції ЗСУ. Двічі поряд з Пісками - з підствольного гранатомета, поблизу Водяного - зі стрілецької зброї, двічі неподалік Лебединського - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї, околицю Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї, в районі н.п. Богданівка - з озброєння БМП і великокаліберного кулемета, біля Павлополя - зі стрілецької зброї, поблизу Гнутового - з міномета калібру 82 мм, околицю Новогнатівки - з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики один раз обстріляли позиції ЗСУ - поблизу Золотого-4, з міномета калібру 82 мм і великокаліберного кулемета.

З початку поточної доби зафіксовано два обстріли. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики відкривали вогонь біля Павлополя з великокаліберного кулемета. Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні в районі Попасної - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

Нагадаємо, з 21 липня в зоні ООС було оголошено "хлібне перемир'я". Упродовж останніх 10 днів бойовики здійснили тільки чотири обстріли. 31 липня кількість обстрілів зросла до п'яти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram