ГоловнаСуспільствоВійна

У Кабміні обговорили проєкт відновлення мосту в Станиці Луганській

Роботам має передувати розмінування прилеглих територій.

У Кабміні обговорили проєкт відновлення мосту в Станиці Луганській
Фото: Офис президента Украины

Урядова робоча група погодила план відновлення мосту в Станиці Луганській, проте роботам має передувати розмінування прилеглих територій. Про це повідомила на фейсбуці прессекретарка представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"Проєкт відновлення мосту в районі КПВВ "Станиця Луганська" обговорено на нараді під керівництвом віцепрем'єр-міністра України Геннадія Зубка, у якій узяли участь керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, представники центральних відомств і місцевої влади", - написала вона.

24-25 липня урядова робоча група провела дослідження стану мосту в Станиці Луганській. Були розроблені варіанти технічного завдання на відновлення мостового переходу, спрямовані доручення щодо визначення термінів, обсягів і джерел фінансування та узгоджені параметри плану-графіка робіт.

Оліфер також зазначила, що мостобудівники й місцева влада готові працювати над відновленням мосту цілодобово. "Роботам має передувати розмінування прилеглих територій", - додала вона.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської, зокрема про знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Повідомлялося, що українська сторона в найкоротший термін готова забезпечити свою частину ремонту мосту.

Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проєкт відновлення.

27 липня спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер анонсував ще один візит будівельної команди в Станицю Луганську для огляду обсягу робіт з відновлення мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram