ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти облаштовують приховані вогневі позиції в "сірій зоні"

Силовики дотримуються припинення вогню у світлу пору доби.    

Окупанти облаштовують приховані вогневі позиції в "сірій зоні"
архивное фото
Фото: Стоп-кадр видео Анатолия Степанова

Російські окупаційні війська обладнують приховані вогневі позиції протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів із заглибленням у "сірій зоні". Про це заявив представник Міноборони Максим Праута на сьогоднішньому брифінгу.

Він повідомив, що російсько-окупаційні війська демонструють дотримання домовленостей про припинення вогню протягом світлої пори доби та під час роботи представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях.

"Водночас противник здійснює облаштування прихованих вогневих позицій протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів із заглибленням у т.зв. "сіру зону" і з'єднанням з основними позиціями підземними проходами", - додав спікер.

Праута наголосив, що контроль за наявністю неврахованої зброї та боєприпасів у підрозділах російсько-окупаційних військ здійснюють співробітники ФСБ РФ під виглядом представників так званих "міністерств державної безпеки республік".

Нагадаємо, командування Об'єднаних сил оголосило про початок "хлібного перемир'я" з опівночі 21 липня. Після цього вперше від початку бойових дій на Донбасі навесні 2014 року без обстрілів минули дві доби. Бойовики порушили "режим тиші" 23 липня.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram