ГоловнаСуспільствоЖиття

Директору і шеф-кухарю дитячого табору в Сергіївці оголосили підозру через отруєння 60 осіб

Керівництво табору не забезпечило дотримання санітарних норм і правил.

Директору і шеф-кухарю дитячого табору в Сергіївці оголосили підозру через отруєння 60 осіб
Фото: пресс-служба президента

Прокуратура Білгород-Дністровського повідомила про підозру директору і шеф-кухарю дитячого оздоровчого табору в смт Сергіївка. Їх звинувачують у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, що призвело до госпіталізації 60 відпочивальників. Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

"Установлено, що ці посадові особи табору в смт Сергіївка не здійснювали належного контролю за санітарним станом закладу, зокрема приміщень кухні й технологічними процесами приготування їжі", - зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України здійснюють слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції.

Нагадаємо, експертиза виявила збудника шигельоз у готових стравах, продуктах харчування, а також на кухонному начинні. Збудник був виділений також у кількох хворих дітей.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram