ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція отримала 2,8 тис. повідомлень про порушення виборчого законодавства

До Єдиного реєстру занесено дані про 116 порушень, що підпадають під дію Кримінального кодексу.

Поліція отримала 2,8 тис. повідомлень про порушення виборчого законодавства
Александр Фацевич
Фото: Макс Требухов

З початку виборчої кампанії до поліції надійшло 2,8 тис. повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це сьогодні заявив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

Всього з початку виборчого процесу територіальні органи Нацполіції зареєстрували 2 804 заяви та повідомлення, пов'язані з виборчим процесом. Найбільше повідомлень надійшло в Києві, Запорізькій та Харківській областях.

Переважно зазначені факти пов'язані з незаконною агітацією - 1904 факти, підкупом виборців - 236, хуліганством - 65 і пошкодженням майна - 62.

Всього з початку передвиборної кампанії поліція занесла дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 116 фактами. Зокрема, 90 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, ще 26 кримінальних проваджень - пов'язані з проведенням виборчої кампанії. Також складено 572 адміністративних протоколи.

Найбільше протоколів - 462 - складено за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без передбаченої законодавством інформації. За порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях складено 62 протоколи.

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня. За даними соціологічних опитувань, шанси пройти до парламенту мають п'ять політичних сил, з величезним відривом лідирує президентська партія "Слуга народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram