ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський суд виніс умовний вирок чоловікові, який закликав до анексії Криму

Уродженець республіки Комі репостив сепаратистські публікації в 2014 році

Київський суд виніс умовний вирок чоловікові, який закликав до анексії Криму
Сепаратисты в Донецке в 2014 году
Фото: Макс Левин

Дарницький районний суд Києва засудив до 5 років позбавлення волі умовно жителя Києва за розміщення в соціальних мережах закликів підписати петицію в підтримку анексії Криму Росією. Вирок суду опубліковано в єдиному реєстрі судових рішень.

Підсудний чоловік є уродженцем Республіки Комі (Росія), але має громадянство України та проживає в Києві. У 2014 році він репостив у соціальних мережах "Вконтакте" і Facebook заклики до вчинення умисних дій з метою зміни державного кордону України. Серед публікацій був, зокрема, репост посилання на онлайн-ресурс "OnlinePetition.Ru", де розміщена петиція до російського президента Володимира Путіна з проханням "визнати незалежність Криму і почати процес щодо приєднання його до Росії".

Чоловік також репостив записи з публічними закликами до захоплення державної влади в східних регіонах України.

19 квітня 2019 року обвинувачений уклав з прокуратурою угоду про визнання провини. У червні суд затвердив угоду і призначив чоловікові узгоджений вирок - 5 років позбавлення волі зі звільненням від покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Нагадаємо, це вже не перший в Україні вирок за публікації в соціальних мережах: раніше Луцький міський районний суд Волинської області засудив 64-річного жителя Волинської області до 3 років позбавлення волі умовно за сепаратистські публікації в російській соціальній мережі "Одноклассники".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram