ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" планує модернізувати 50 вагонів цього року

З початку 2019 року було модернізовано 18 вагонів.

"Укрзалізниця" планує модернізувати 50 вагонів цього року
Фото: Надано автором

2019 року акціонерне товариство "Укрзалізниця" планує модернізувати 50 вагонів. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"З початку 2019 року "Укрзалізниця" капітально-відновлювальним ремонтом модернізувала 18 пасажирських вагонів. Ці вагони вже працюють на маршрутах у складі фірмових поїздів першого класу. Усього цього року таким ремонтом компанія планує відновити понад 50 вагонів", - ідеться в повідомленні.

Серед оновлених вагонів є чотири плацкартних, три СВ, інші - купейні.

При цьому повідомляється, що минулого року таким чином оновили 118 вагонів і вони добре себе зарекомендували в експлуатації.

Вартість модернізації одного вагона - 12-13 млн гривень - це вдвічі дешевше, ніж купувати новий. Крім того, це дасть можливість продовжити експлуатацію рухомого складу на половину його життєвого циклу, а саме - на 14 років.

Зазначається, що всі комплектувальні - українських виробників.

Нагадаємо, філія "Укрзалізниці" "Українська залізнична швидкісна компанія" 1 липня оголосила тендер на ремонт двоповерхових поїздів EJ 675 Skoda очікуваною вартістю 5,4 млн євро.

Потяги мають відремонтувати до 31 грудня 2020 року. Граничний термін подачі пропозицій від потенційних учасників тендеру - 5 серпня, а аукціон призначено на 10 вересня.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram