ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві 3 липня пройде "День без поліетилену"

Приєднатися до акції можуть споживачі, громадські організації, заклади, супермаркети, магазини, ринки і т.д.

3 липня пройде Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Цього року всіх охочих запрошують приєднатися до акції "День без поліетилену". Про це повідомляють у прес-центрі КМДА.

Фото: kyivcity.gov.ua
Цього дня пластикові пакети пропонують замінити паперовими або використовувати екосумки і в'язані авоськи.

"Саме цього дня, 3 липня, спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів. Візьміть екоторбу, паперовий пакет чи навіть модну в'язану сумку «авоську». Чудова і безпечна для довкілля альтернатива. Інформуйте друзів, викладайте фото в соціальні мережі - просувайте ідею екологічного способу життя", - закликав начальник Управління Андрій Мальований.

Акція проводиться Програмою розвитку ООН спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, міжфракційним об'єднанням ВРУ "Зелена енергія змін" і Zero Waste Alliance Ukraine.

За даними ООН, щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів. При цьому щороку в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі і пакетів. Морські мешканці ковтають шматочки пластику, що призводить до їх болісної смерті.

Приєднатися до акції можуть споживачі, громадські організації, заклади, супермаркети, магазини, ринки і т.д.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які пропонують обмежити використання пластикових пакетів в Україні. Однак вони містять деякі недоліки.

Наприклад, проектами пропонують заборонити реалізацію пакетів в ритейлі, тобто в торгових мережах, а не на стихійних точках продажів.

В одному із законопроектів про заборону використання пакетів не враховується використання пластикових пляшок, коробок, упакувань з інших матеріалів.

Крім того, в третьому проекті чітко не визначено, чи стосуватиметься заборона ватних паличок, кришок до кави, пластикових тарілок, трубочок і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram