ГоловнаСуспільствоЖиття

Збиток від повені в Закарпатській області перевищив 500 млн гривень

Обласна адміністрація звернулася по допомогу до резервного фонду бюджету.

Збиток від повені в Закарпатській області перевищив 500 млн гривень
Фото: if.npu.gov.ua

Загальна сума збитків від травневого паводку на Закарпатті перевищила 500 млн гривень. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Обласні служби завершили роботу зі встановлення збитків від паводку на Закарпаття 20-25 травня. Найбільших збитків зазнали об'єкти комунальної власності. У семи районах необхідно відновити 204 об'єкти на загальну суму 352,3 млн: йдеться про розмиті автодороги, зруйновані і пошкоджені берегоукріплення, замулені русла річок, пошкоджені мости і так далі.

Частина необхідних коштів вже виділяється з резервних фондів обласного та районних бюджетів.

Крім Закарпатської ОДА, по кошти в резервний фонд державного бюджету звернулися Служба автомобільних доріг у Закарпатській області і басейнового управління водних ресурсів «Тиса», оскільки комісії з надзвичайних ситуацій підтвердили завдані збитки і здійснили розрахунок потреби на відновлення об'єктів державного значення на загальну суму понад 150 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці травня - на початку червня в Карпатах пройшли сильні дощі, в результаті яких рівень води в річках піднявся на кілька метрів, вода вийшла з берегів і підтопила низку населених пунктів у Закарпатській, в Івано-Франківській, Тернопільській, у Львівській, Волинській та Рівненській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram