ГоловнаПолітика

"Опора" заявила про фальстарт виборчої кампанії і кампаній "чорного піару"

Докладний звіт опублікували спостерігачі в Закарпатській області, однак порушення є і в інших регіонах.

"Опора" заявила про фальстарт виборчої кампанії і кампаній "чорного піару"
Фото: Макс Требухов

Громадянська мережа "Опора" оприлюднила звіт з порушеннями під час виборчого процесу на дострокових парламентських виборах. Про це повідомляє прес-служба організації.

"В Ужгороді розклеєні листівки, що містять ознаки чорного піару на адресу міського голови Богдана Андрієва, який входить до виборчого списку партії "Опозиційний блок", - сказано в повідомленні.

На листівці є фото мера Ужгорода і напис "Зупинити мародера". У правому нижньому кутку листівки є підпис - Павло Федака, проте немає вихідних даних - інформації про замовника, тираж, установу, що здійснила друк тощо.

Згаданий Федака - депутат ужгородської міськради в 2006-2010 роках - в телефонній розмові з "Опорою" заявив, що про "чорний піар" можна буде говорити тільки після реєстрації кандидата в депутати, а до того часу це тільки листівка невідомого походження "із співзвучним імененем".

Спостерігачі також відзвітували про фальстарт виборчої агітації, зокрема, в Закарпатській області.

"Окремі ймовірні учасники парламентських виборів, будучи ще не зареєстрованими як суб'єкти виборчого процесу, рекламують свої проекти, і це все - не в межах виборчого фонду. Бачимо ознаки так званої дострокової агітації. Тому виборець не знає достовірної інформації про кошти, витрачені на таку рекламу, і хто її оплатив", - зазначив координатор "Опори" Ярослав Гулан.

Серед політсил, які розмістили свої борди достроково, згадані "Українська стратегія Володимира Гройсмана", "Європейська солідарність".

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд почав розглядати подання 62 депутатів про незаконний розпуск Верховної Ради. Очікується, що суд винесе рішення щонайпізніше 29 червня. Вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram