ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Архієпископ Борис Ґудзяк очолив митрополію УГКЦ у США

Офіційна церемонія інтронізації відбулася 4 червня в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії.

Архієпископ Борис Ґудзяк очолив митрополію УГКЦ у США
Архиепископ Борис Гудзяк возглавил митрополию УГКЦ в США
Фото: Український Католицький Університет

Президента Українського католицького університету, єпископа Української Греко-Католицької Церкви Бориса Ґудзяка призначено архієпископом-митрополитом Філадельфійським УГКЦ у США.

Про це повідомляють на сайті Українського католицького університету.

Офіційна церемонія інтронізації відбулася 4 червня в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії за участю 50 єпископів зі Східних Католицьких, Римсько-Католицької та Української Католицької Церков, понад 100 священиків і членів чернечих орденів.

Владика Борис став сьомим архієпископом і митрополитом Філадельфійської митрополії УГКЦ.

Заходи розпочалися з Божественної літургії, зачитування вітання від Папи Римського Франциска і вручення новому настоятелю УГКЦ США Папської булли. Після цього Митрополит Борис Ґудзяк виступив з проповіддю як новий пастир Філадельфійської архієпархії.

Нагадаємо, Синод Єпископів Української Католицької Церкви, який відбувся в Україні у вересні минулого року, прийняв звернення до Святого Престолу про призначення нового Митрополита-Архієпископа для Філадельфійської архієпархії. 18 лютого 2019 року Папа Франциск оголосив про призначення Єпископа Бориса Ґудзяка.

Борис Ґудзяк був гостем першого спеціального різдвяного ефіру програми KishkiNA. Він розповів, зокрема, про те, як церкві бути з абортами, розлученнями, цивільними шлюбами, чи морально для УКУ приймати пожертвування від Фірташа, чи важко священику без сім'ї і як давати собі раду із самотністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram