ГоловнаСуспільствоЖиття

На акції у Переяславі-Хмельницькому відділення поліції закидали петардами

Біля відділення поліції з'явився напис "кати".

Фото: Тетяна Безрук

У Переяславі-Хмельницькому місцеві жителі та активісти провели акцію з вимогою розслідувати вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова, якого раніше поранили поліцейські.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Фото: Тетяна Безрук

Фото: Тетяна Безрук

Біля відділення поліції зібралося понад сто осіб. Вони запалили фаєри і скандують: "Поліція вбила хлопчика Кирила". Учасники акції використовують салюти, представники С14 закидали відділення петардами і димовими шашками.

Біля відділення поліції з'явився напис "кати". До відділення принесли м'які іграшки та лампадки.

Фото: Тетяна Безрук

Фото: Тетяна Безрук

Фото: Тетяна Безрук

До учасників акції вийшов новий глава поліції Київської області Андрій Небитов. На запитання, чому на місці злочину не проводять слідчі дії і його навіть не перекрили, він відповів, що кримінальне провадження розслідує Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик, який грався біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. З'ясувалося, що його випадково поранили місцеві п'яні поліцейські, які вирішили постріляти у бляшанки.

Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, але медикам його врятувати не вдалося.

4 червня Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька та поліцейського Володимира Петровця. Пізніше адвокат сім'ї загиблого розповів, що у справі фігурують чотири людини, зокрема неповнолітній син одного із заарештованих поліцейських.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що винні у загибелі Кирила будуть покарані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram