ГоловнаСуспільствоВійна

На покинутих бойовиками позиціях біля Водяного виявлено озброєння армії РФ, - ГПУ

Знайдено корпус від реактивної штурмової гранати "Таволга" та амуніцію в характерному для ЗС РФ камуфляжному забарвленні.

Генеральна прокуратура України отримала чергові докази військової присутності Російської Федерації на території Донецької області.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Фото: gp.gov.ua

"Під час здійснення слідчих (розшукових) дій у зоні проведення операції Об'єднаних сил співробітниками ГПУ спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ виявлено корпус від реактивної штурмової гранати "Таволга", що поставляється на замовлення Збройних Сил РФ. Зазначений корпус знайдений на покинутих позиціях російсько-терористичних військ в околицях населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

На цьому самому місці виявлена амуніція в характерному для Збройних Сил РФ камуфляжному забарвленні, а саме: два шоломи захисних, бронежилети 6Б45 і 6Б45-1.

Крім цього, під час пошукових заходів на цьому самому місці разом з вищевказаними предметами виявлено автоматичний гранатомет АГС-17 і стакан касети КПОМ 2 до протипіхотної міни натискної дії.

Фото: gp.gov.ua

"За попередньою інформацією Генштабу ЗСУ, зазначені засоби ураження на забезпеченні Збройних Сил України не перебувають. Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

Зараз призначено відповідні експертизи, досудове розслідування триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram