ГоловнаСуспільствоЖиття

​Мангер двічі відмовився давати свідчення у справі Гандзюк, - СБУ

"Така позиція суперечить його ж заявам і свідчить про небажання сприяти встановленню істини".

​Мангер двічі відмовився давати свідчення у справі Гандзюк, - СБУ
Владислав Мангер
Фото: LB.ua

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, двічі відмовився давати свідчення.

Про це повідомила Служба безпеки України у Фейсбуці.

Зазначається, що Мангер під час судового засідання говорив, що готовий дати свідчення слідству. Але в СБУ заявили про два випадки відмови.

"15 лютого під час проведення допиту як підозрюваного Мангер жодних свідчень не давав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції, а в середу 20 лютого 2019 року на пропозицію слідчого дати свідчення щодо підозри Мангер, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати", - йдеться в повідомленні.

"Така позиція Мангера суперечить його ж заявами і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини. А також про свідоме ухилення від участі в дослідженні з використанням поліграфа", - заявили в СБУ.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Катерини Гандзюк Віктор заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Мангер, своєю чергою, спростував звинувачення Гандзюка, а у суді заявив, що побоюється за своє життя.

11 лютого Генпрокуратура повідомила Мангеру про підозру. А 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави. Увечері того самого дня Мангер вийшов із СІЗО, сплативши заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram