ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтаві слідчі ДБР затримали патрульних під час отримання 4 тис. грн хабара

За цю суму вони обіцяли вирішити питання у справі про водіння в нетверезому вигляді.

У Полтаві слідчі ДБР затримали патрульних під час отримання 4 тис. грн хабара
Архив
Фото: Департамент захисту економіки Національної поліції України

У Полтаві слідчі Державного бюро розслідувань викрили в хабарництві інспекторів патрульної поліції, які вимагали в місцевого жителя 4 тис. гривень за непритягнення до відповідальності за водіння в нетверезому вигляді.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Працівників поліції затримали під час передачі другої частини коштів у розмірі 4 тис. гривень. За цю суму вони обіцяли не притягати до відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані. За ці кошти вони обіцяли не складати на чоловіка адміністративний протокол", - йдеться в повідомленні.

Зараз вирішується питання про повідомлення поліцейським про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). У разі доведення провини поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. За керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння загрожує до 51 тис. гривень штрафу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram