ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явиться сквер імені Павла Шеремета

Також у столиці з'являться Мюнхенський сквер і сквер імені Мусліма Магомаєва.

У Києві з'явиться сквер імені Павла Шеремета
Павел Шеремет погиб в результате взрыва автомобиля в центре Киева 20 июля 2016 года
Фото: lb.ua

У Шевченківському районі Києва з'явиться сквер імені журналіста Павла Шеремета, який загинув під час теракту в Києві.

Про це повідомляє Комісія з питань найменувань Київської міської держадміністрації у Фейсбуці.

"31 січня земельній ділянці, розташованій на перетині вул. Рейтарської і вул. Стрілецької в Шевченківському районі м. Київ, був наданий статус скверу і було вирішено присвоїти ім'я Павла Шеремета", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в столиці Києві з'являться ще два нові сквери - Мюнхенський на честь 30-річчя зв'язків Мюнхена і Києва - на перетині вулиць Зоологічної і Дегтярівської; імені Мусліма Магомаєва - за запитом посольства Азербайджану в Україні - на перехресті вулиці Січових Стрільців і проспекту В'ячеслава Чорновола.

Нагадаємо, Шеремета вбили 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті підриву автомобіля. Справу про вбивство журналіста розслідує Національна поліція.

Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках - керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом - "Первого канала". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram