ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутата Миргородської міськради засуджено до 10 років в'язниці за вбивство

На замовлення Хачатура Хачатряна група бандитів жорстоко побила іншого депутата - Олега Супруненка.

Хачатур Хачатрян і Левон Марданян
Фото: poltava.svoboda.org.ua
Хачатур Хачатрян і Левон Марданян

Миргородський суд у Полтавській області засудив до 10 років позбавлення волі депутата місцевої ради Хачатура Хачатряна за вбивство депутата міськради Олега Супруненка. Про це повідомила прес-служба суду.

Вироком суду від 19 лютого Хачатряна визнано винним в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження з метою залякування і крадіжки, вчиненої за попередньою змовою.

Спільника Хачатряна Левона Марданяна визнано винним в умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, його засудили до позбавлення волі на 4,5 року.

Цивільні позови потерпілих, цивільних позивачів задоволено частково: на користь вдови Супруненка - 34 тис. гривень, на користь батька і матері загиблого - по 497 тис. гривень.

Суд установив, що вночі 12 липня 2017 року депутат Хачатрян забезпечив пересування учасників злочинної групи на автомобілі ВАЗ, підібрав знаряддя скоєння злочину і забезпечив ним інших учасників. Для конспірації він же наказав нападникам вдягнути маски чи балаклави, щоб приховати обличчя, а також заборонив брати зі собою мобільні телефони.

Прибувши до будинку Супруненка, бандити напали на нього і побили. Через отриману відкриту черепно-мозкову травму депутат від "Свободи" 26 днів провів у комі, він помер 7 серпня 2017 року в лікарні.

Ще один учасник нападу Олександр Гребенюк у березні 2018 року пішов на угоду зі слідством і отримав 7 років за ч.3 ст.28, ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч.2 ст.185 (крадіжка).

Четвертий фігурант - Руслан Хачатрян, брат депутата Хачатура Хачатряна - перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram