ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін передбачив психологічну реабілітацію учасників ООС

Уряд також охопив пільгами волонтерів операції на Донбасі.

Кабмін передбачив психологічну реабілітацію учасників ООС
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні передбачив психологічну реабілітацію для учасників Операції Об'єднаних сил, а також поширив на волонтерів ООС пільги волонтерів АТО. Відповідні рішення ухвалено сьогодні на засіданні уряду.

Права учасників "Революції гідності" на психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію, компенсацію вартості проїзду будуть поширюватися на осіб, які брали участь у забезпеченні національної безпеки і оборони, у стримуванні російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях.

Ці зміни вносять у зв'язку з перейменуванням відповідної бюджетної програми Міністерства соціальної політики.

Щодо волонтерів, які працюють зараз у зоні бойових дій на Донбасі, то порядок виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі чи інвалідності волонтера в результаті поранення, отриманого під час надання допомоги протягом АТО, буде поширюватися і на волонтерів, які отримали інвалідність або загинули під час надання допомоги ООС.

Документ також передбачає, що в разі зміни групи інвалідності розмір призначеної допомоги не переглядається.

У пояснювальній записці зазначено, що реалізація постанови не потребуватиме додаткових витрат з бюджету.

Нагадаємо, сьогодні п'яті роковини розстрілів на Майдані, після чого з України втекли президент Віктор Янукович і верхівка уряду, а Росія почала збройну агресію в Криму і пізніше - на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram