ГоловнаСуспільствоЖиття

Трьох затриманих у "справі Хізб ут-Тахрір" в Криму заарештували до 13 квітня

Поліція Криму відкрила кримінальне провадження за статтею про насильницьке зникнення.

Трьох затриманих у "справі Хізб ут-Тахрір" в Криму заарештували до 13 квітня
14 февраля в домах крымских татар прошли обыски
Фото: censor.net.ua

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував трьох затриманих 14 лютого у "справі Хізб ут-Тахрір". Про це інформує громадський рух "Кримська солідарність".

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що засідання пройшло в закритому режимі, оскільки "суд" вирішив, що у справі є загроза учасникам процесу. Усім трьом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 13 квітня.

Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яка в РФ заборонена і названа терористичною, але не заборонена на території України.

Напередодні ввечері поліція Криму відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання на окупованому півострові трьох кримських татар.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 146-1 (насильницьке зникнення) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що кримських татар затримали співробітники управління так званої Федеральної служби безпеки після обшуків 14 лютого в їхніх будинках у селищі Жовтневе в анексованому Криму.

“Внаслідок цього слідчим відділом ГУНП в АР Крим і м. Севастополі відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного затримання кримських татар Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що після анексії Криму російська влада практикує масові обшуки у активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу і кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram