ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий, двоє отримали поранення

За добу противник випустив 48 мін.

На Донбасі загинув український військовий, двоє отримали поранення
Фото: voladm.gov.ua

За минулу добу, 15 лютого, російські окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, зокрема шість разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом противник випустив по позиціях наших військ 48 мін калібрів 120 і 82 мм.

Як повідомили в штабі ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти тричі обстріляли позиції наших захисників: із протитанкового ракетного комплексу - в районі Мар'їнки, з мінометів калібру 120 мм - поблизу населеного пункту Кам'янка, з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Павлополя.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник 6 разів обстріляв українських захисників: з мінометів калібру 120 мм - в районі Новоолександрівки, з мінометів калібру 82 мм - поблизу селища Нижнє; з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі хутора Вільний", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів бойовики стріляли поблизу селища Золоте-1, зі станкових гранатометів різних систем і зенітної установки ЗУ-23-2 - біля селища Золоте-4, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі міста Попасна.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

Оборонні підрозділи придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 15 лютого сімох окупантів знищено і шість отримали поранення.

З початку цієї доби ворог вогонь не відкривав.

Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись водночас умов припинення вогню, зазначили в штабі ООС.

Раніше повідомлялося, що Сурков і Бородай провели в Москві з'їзд найманців з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram