ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція за півроку знайшла підозрюваного у зґвалтуванні дівчинки в Києві

Злочинець понад три місяці перебував у СІЗО за звинуваченням в іншому злочині.

Поліція за півроку знайшла підозрюваного у зґвалтуванні дівчинки в Києві
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва встановила і затримала підозрюваного у зґвалтуванні 10-річної дівчинки. Злочин стався у березні цього року, повідомляє прес-служба столичної поліції.

Начальник Деснянської поліції Олександр Косовський розповів, що правоохоронці весь час працювали над розкриттям цього злочину.

"Фоторобот, складений за інформацією потерпілої дівчинки, дільничні розмістили у місцях перебування людей. Оперативники ретельно перевіряли повідомлення громадян, котрі зверталися в поліцію з приводу виявлення осіб, схожих за описом. Оперативники перевірили раніше судимих чоловіків за тяжкі злочини, які звільнилися з місць позбавлення волі. Матеріали кримінального провадження містять сотні сторінок допитів, пояснень і запитів", - отметил он.

На початку жовтня за результатами отримання висновків експертизи ДНК-профілю було встановлено чоловіка, причетного до зґвалтування. Ним виявився 47-річний киянин, раніше засуджений за вбивство, 11 років він провів за ґратами.

"Три місяці тому його затримали за підготовку до вчинення вбивства, а зараз він перебуває у слідчому ізоляторі в іншому регіоні України. Днями слідчі Деснянського управління поліції, узгодивши з процесуальним керівником з Київської місцевої прокуратори №3, повідомили зловмисника про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною третьою статті 153 Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі", - зазначив Косовський.

Нагадаємо, вчора співробітники столичної прокуратури затримали чотирьох громадян, причетних до викрадення елітних автомобілів, і виявили "склад" викрадених машин площею близько 1000 кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram