ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко запропонував Норвегії взяти шефство над будь-яким населеним пунктом Донбасу

Президент також закликав долучитися до міжнародної кампанії звільнення українських політв'язнів у РФ.

Порошенко запропонував Норвегії взяти шефство над будь-яким населеним пунктом Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запропонував Норвегії приєднатися до його ініціативи і взяти шефство над будь-яким населеним пунктом на Донбасі.

Про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде.

"Для мене також буде великим задоволенням, коли ми з вами зможемо вибрати будь-який населений пункт - Добропілля, Волноваха, - де ми спільними зусиллями зможемо продемонструвати символ дружби між Україною і Норвегією просто біля лінії зіткнення", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що така ініціатива допоможе українцям, які проживають на тимчасово окупованій Росією території, "побачити кардинальну відмінність рівня життя у вільній і незалежній Україні".

Порошенко також закликав Норвегію приєднатися до міжнародної кампанії звільнення українських політв'язнів у Росії і подякував за позицію в питанні санкцій.

Нагадаємо, 4-6 вересня в Україні з робочим візитом перебуває голова МЗС Норвегії Іне Сьорейде. У середу, 5 вересня, вона відвідала Донбас.

У липні Норвегія підтримала офіційну Декларацію Держдепартаменту США з приводу Криму. У документі наголошено, що Росія "шляхом вторгнення в Україну 2014 року і спробою анексувати Крим намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, що поділяється демократичною спільнотою", а також, що "жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН".

Наприкінці серпня Порошенко повідомив, що кілька разів обговорював з лідерами Євросоюзу програму своєрідного патронажу над містами і селищами Донбасу. "Нехай Німеччина візьме відповідальність за Краматорськ, Греція - за Маріуполь, Великобританія - за Волноваху, інші країни візьмуть Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Авдіївку", - запропонував президент. Міністр закордонних справ Павло Клімкін уточнив, що Литва вже готова взяти шефство над Авдіївкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram