ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики збільшили кількість обстрілів, загинув 20-річний військовий (оновлено)

Заборонене мінськими домовленостями озброєння не використовувалося.

Бойовики збільшили кількість обстрілів, загинув 20-річний військовий (оновлено)
Фото: Макс Левин

У середу, 5 вересня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 31 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, в результаті чого один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу Операції об'єднаних сил.

Незважаючи на дію перемир'я, противник щодня збільшує кількість обстрілів, і середа не стала винятком. У той самий час озброєння, заборонене мінськими домовленостями, не використовувалося.

Обстріли українських позицій відбувалися в районах населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Шуми, Новгородське, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне і Широкине.

У Красногорівці під обстріл з великокаліберних кулеметів потрапив житловий сектор. Виникла пожежа, в результаті якої пошкоджено один з приватних будинків.

З початку поточної доби противник 4 рази обстріляв позиції українських військових. На Донецькому напрямку - з гранатометів і стрілецької зброї в районі Мар'їнки, на Маріупольському напрямку - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Чермалик і Водяне. Втрат серед наших захисників немає.

За даними розвідки, за минулу добу загинули два бойовики незаконних збройних формувань, ще п'ятеро були поранені.

Оновлення. У фейсбуці Чернігівського обласного військового комісаріату зазначено, що загиблий - старший матрос Максим Авдієнко із села Гірськ Сновського району Чернігівської області.

Йому було всього 20 років.  

Фото: facebook.com/ovkChe

2013-го року хлопець закінчив 9-річку в Горську, а 2016-го - Сновське вище професійне училище лісового господарства за спеціальністю "озеленювач, лісник, єгер".

Після випуску підписав контракт зі Збройними силами України і проходив службу в зенітно-артилерійському підрозділі 36-ї окремої бригади морської піхоти.  

Нагадаємо, що 29 серпня з 00:01 набув чинності новий режим припинення вогню, узгоджений учасниками Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram