ГоловнаСуспільствоВійна

США закликали РФ виконувати Мінські домовленості і припинити бойові дії на Донбасі

Чотири роки тому було підписано Мінський протокол, але бойові дії ніколи не припинялися.

США закликали РФ виконувати Мінські домовленості і припинити бойові дії на Донбасі
Фото: ellicottvilletimes.com

Посольство США в четверту річницю підписання Мінських домовленостей закликало Росію негайно припинити бойові дії на сході України.

Про це йдеться в повідомленні американського посольства в Україні у Twitter.

"Цього дня чотири роки тому був підписаний Мінський протокол з метою встановлення миру в Східній Україні. Але бойові дії ніколи не припинялися, загрожуючи життю і добробуту невинних українців. Росія повинна виконувати свої зобов'язання і негайно припинити бойові дії", - йдеться в повідомленні.

Мінський протокол був підписаний 5 вересня 2014 року і передбачав припинення бойових дій на території Донбасу. Пізніше, 11-12 лютого 2015 року, було підписано другу Мінську угоду (комплекс заходів з виконання Мінських угод). Документ узгодили керівники Німеччини, Франції, України, Росії у форматі "нормандської четвірки" і підписала Тристороння контактна група.

Нагадаємо, 31 серпня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька. Після цього оголосили "режим надзвичайної ситуації" і закрили виїзд з "ДНР".

Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків, а МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка. Міністр Сергій Лавров також заявив про "недоречність зустрічі у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram