ГоловнаСуспільствоЖиття

Аброськін попросив не вказувати поліції кого і як допитувати у справі Гандзюк

За його словами, перевірка показів затриманого триває.

Аброськін попросив не вказувати поліції кого і як допитувати у справі Гандзюк
Фото: npu.gov.ua

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що правоохоронці продовжують роботу щодо встановлення всіх можливих свідків нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, а також встановлення замовників та інших співучасників злочину.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

Аброськін наголосив, що зібрані доказові матеріали допомогли встановити і затримати 40-річного підозрюваного в нападі і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Крім того, у справі призначено низку експертиз, а також триває перевірка показів затриманого.

"Усі необхідні слідчі дії виконуються, тому я не радив би будь-яким зацікавленим особам давати поради поліцейським - коли і кого, в якій послідовності допитувати, чи давати оцінку діям слідчих, які розслідують справу. Давайте кожен буде займатися своєю роботою", - написав перший заступник голови Нацполіції.

"З моменту нашого звернення до громадськості з проханням допомогти у встановленні підозрюваного в злочині за наявним фото до нас не звернулася жодна особа!" - додав Аброськін.

Він також закликав громадян повідомляти слідству будь-яку корисну інформацію.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні співробітницю міськради й активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в нападі - Миколи Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв, що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, але поліція нікого з них не допитала.

Крім того, адвокат заявив, що Новіков не знайомий з Гандзюк, а також має риси, відмінні від людини з фоторобота.

6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram