ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області померла 4-річна дівчинка, яку три дні тому вкусила змія

За останні дні з укусом змії в лікарні звернулися ще три людини.

У Львівській області померла 4-річна дівчинка, яку три дні тому вкусила змія
Фото: livt.net

У Львівській області померла дівчинка, яку три дні тому вкусила змія. Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на регіональну поліцію.

4-річна дівчинка, мешканка Львова, потрапила в лікарню 11 серпня після укусу змії, ймовірно гадюки, в ногу. Її доставили в реанімацію спеціалізованого дитячого медцентру, але врятувати не змогли: вдень у вівторок, 14 серпня, дитина померла.

Служба з надзвичайних ситуацій у Львівській області констатує різке зростання звернень через укуси змій: 12 серпня змія вкусила жінку в Сколівському районі, 13 серпня зафіксовано два випадки зміїних укусів - у Сокальському та Сколівському районах, постраждали двоє чоловіків.

Рятувальники нагадують, що зазвичай змії уникають людей, а кусаються тільки для самозахисту. У них слабкі зір і слух, але дуже чутливий дотик, і змія може помітити наближення людини за 10-15 метрів.

Першим засобом захисту від укусів, особливо в лісі, є взуття з високою халявою, бажано шкіряні або гумові чоботи. Також під час збирання ягід і грибів необхідно попередньо поворухнути палицею по кущах або заростях, щоб відлякати змію.

Нагадаємо, навесні цього року на одному зі столичних дитячих майданчиків виявили змію рідкісного виду - сарматський полоз. Патрульна поліція передала її в Київський зоопарк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram