ГоловнаСуспільствоОсвіта

Начальницю служби у справах дітей Одеської ОДА відсторонили від посади через ситуацію в притулку "Світанок"

Дитина із закладу поскаржилася на побої.

Начальницю служби у справах дітей Одеської ОДА відсторонили від посади через ситуацію в притулку "Світанок"
Фото: студія.укр

Начальницю служби у справах дітей Одеської ОДА Аллу Кіріяк відсторонили від посади через ситуацію в притулку "Світанок".

Про це йдеться на сайті обладміністрації.

Голова ОДА Максим Степанів ініціював дисциплінарне провадження щодо Кіріяк, на час якого її відсторонили від виконання посадових обов'язків.

Комісія повинна перевірити інформацію про ситуацію в обласному притулку "Світанок". В рамках дисциплінарного провадження також буде проводитися службове розслідування.

Нагадаємо, скандал навколо притулку "Світанок" піднявся після публікації в фейсбуці співробітниці патрульної поліції Одеси Зої Мельник. Вона познайомилася з дівчинкою з притулку, яка розповіла, що вихователі застосовують до неї методи фізичного впливу.

Коли відеозапис показань дівчинки потрапив в мережу, поліція відкрила кримінальне провадження за 126 статтею КК (побої і мордування).

Директор служби з прав дітей Одеської ОДА Алла Кіріяк відмовилася визнати, що в притулку б'ють дітей. "Якби дійсно існували факти насильства щодо дітей, така інформація відразу була б передана дітьми тим, кому вони довіряють: психологу, завідувачу, волонтерам, іншим особам", - сказала вона в коментарі LB.ua.

За її словами, жодного сигналу за останні три роки про факти насильства з боку персоналу не надходили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram