ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У дитячому таборі дружини Януковича отруїлися 12 дітей, одна дівчинка в комі (оновлено)

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

У дитячому таборі дружини Януковича отруїлися 12 дітей, одна дівчинка в комі (оновлено)
Детский оздоровительный центр Славутич
Фото: Detstvo.info

У Київській області в приватному дитячому таборі отруїлися 12 дітей, одна дитина перебуває в комі. Діти потрапили в медичний ізолятор табору ввечері в понеділок, 2 липня.

Як повідомляє УНІАН, у найважчому стані перебуває одна 8-річна дівчинка: вона в комі, для консультації викликали фахівців лікарні "Охматдит".

За попередньою інформацією, юна пацієнтка є ученицею Школи художньої гімнастики Дерюгіних.

Усього в дитячий табір ТОВ "Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Славутич" 29 червня прибули 28 дітей, які повинні готуватися до змагань.

Фахівці Держпродспоживслужби взяли проби їжі, якою годують дітей у таборі, а вже сьогодні беруть посіви в потерпілих дітей. Комісія з епідрозслідування за участю прокурора району і наряду поліції сьогодні вдень у присутності двох адвокатів почала роботу в ізоляторі.

За даними агентства УНН, дитячий оздоровчий табір "Славутич" належить цивільній дружині екс-президента України Віктора Януковича Любові Полежай.

Оновлення. Дівчинка, яка впала в кому після того, як її госпіталізували 2 липня з дитячого оздоровлювального табору "Славутич", зараз перебуває у важкому, але стабільному стані. Про це під час брифінгу в Києві повідомив завідувач відділенням інтенсивної терапії гострих інтоксикацій клініки "Охматдит" Олександр Урін, передає УНН.

"Дитину доставили близько двох годин тому. Вона була у важкому стані, у цьому ж стабільно важкому стані вона перебуває і зараз", - сказав лікар.

За його словами, говорити детальніше про стан і діагноз дівчинки не дозволили батьки дитини.

"Зараз вона проходить етап уточнення діагнозу та встановлення причини виникнення цієї проблеми", - сказав Урін.

Він підтвердив, що спочатку одним із симптомів, зафіксованих у дитини, були судоми.

Інформації про інших дітей, за його словами, у клініки немає, за медичною допомогою вони не зверталися.

"Зараз ми дитину обстежуємо, проводиться комп'ютерна томографія, чекаємо всіх результатів обстежень, вона вже оглянута цілою низкою фахівців, які нам були необхідні для верифікації діагнозу. Коли зберемо всю інформацію, будемо намагатися формувати діагноз і визначитися з подальшою тактикою лікування... Є підозри, що стартовим механізмом був інфекційний чинник", - повідомив лікар.

Оновлення 22:57. За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

Вживаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних у цьому осіб до відповідальності, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратура Київської області невідкладно відреагувала на масове отруєння 12 дітей в дитячому оздоровлювальному таборі санаторного типу "Славутич", за цим фактом внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Запорізькій області в оздоровчому комплексі "Маяк" від отруєння постраждали понад 40 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram